Haarlem – In de nacht van zaterdag op zondag is er wederom een auto in vlammen opgegaan na vermoedelijke brandstichting. Dit keer werd de brand rond half drie (wintertijd) ontdekt in de Indischestraat in Haarlem Noord. Op exact dezelfde plek is in de nacht van zondag op maandag afgelopen week ook al een wagen uitgebrand.

Nadat de brandweer ter plaatse was gekomen waren de vlammen snel gedoofd. De auto kan echter als verloren worden beschouwd. Zaterdagochtend vroeg waren er ook al twee autobranden in Haarlem Noord, een in de Raadhuisstraat op zo’n 300 meter afstand van deze brand en een in de Schoterbosstraat. Totaal zijn er deze maand acht wagens in de fik gevlogen, waarvan er een paar wegens een technisch mankement.

De politie heeft de uitgebrande wagen in beslag genomen en de technische recherche zal morgen onderzoek doen om de exacte toedracht van de brand te achterhalen en eventuele sporen veilig te stellen.