Haarlem – Een brandalarm in het voormalige pand van Union Edel Chocolade aan de Paul Krugerkade in Haarlem zorgde maandag voor veel overlast in de buurt. Het alarm was ‘s middags rond 15.00 uur spontaan afgegaan en in de omgeving was het alarm duidelijk te horen. Het pand staat sinds enige tijd leeg en al snel was duidelijk dat er geen brand was. Buurtbewoners kregen geen sleutelhouder te pakken die het alarm kon uitschakelen.

De gealarmeerde politie heeft aan het begin van de avond, toen het alarm nog steeds afging, de brandweer ingeschakeld om het gepiep uit te schakelen. In eerste instantie is een poging gedaan om via een bovenraam binnen te komen. Toen dit uiteindelijk niet lukte is besloten een raam uit de deur te tikken. Twee brandweermannen gingen naar binnen waarna de buurt snel verlost was van het harde gepiep. Salvage zal de deur later in de avond dicht maken.