Zandvoort – De Zandvoort 500, de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap, is gewonnen door Jaap van Lagen en Wolf Nathan met een door Mad & Daring Racing geprepareerde V8 Star. De 500 kilometer tellende wedstrijd werd gekenmerkt door een spannende strijd en de nodige uitvallers.

De poleposition voor de wedstrijd werd veroverd door Wim Beelen, Jelle Beelen, Bas Schothorst en Steijn Schothorst. Het kwartet verscheen aan de start met een fraaie Coronel Racing Radical SR3 RS Sportcars en noteerde op een opdrogende baan een tijd van 1:51,946. De tweede startpositie viel ten prooi aan het V8 Star-duo Wolf Nathan en Jaap van Lagen. De winnaar van vorig jaar, David Hart, trainde samen met teamgenoot Hoevert Vos naar de derde startpositie.

In divisie II werd de zege gepakt door Richard van den Bos, Marco Poland en Richard de Goede. De JR Motorsport equipe kreeg, ondanks een fraaie poleposition, de zege niet cadeau, want Fred Cavanagh en Joost Ursum, eveneens actief voor JR Motorsport, wisten lange tijd bij hun teamgenoten in de buurt te blijven. Martin van den Berge en Werner Budding werden als derde in de klasse afgevlagd.

Stephan Polderman en Rene Steenmetz maakten voor aanvang van de wedstrijd de grootste kans op de zege in Divisie III, nadat zij zich als snelste equipe in de klasse wisten de kwalificeren. Het duo moest echter al na zeventien ronden opgeven. De wedstrijd van Dennis de Borst en Martin de Kleijn kende een beter verloop. Gestart vanaf een zevende positie in de klasse, kwam het duo na een uitstekende race als eerste over de finishlijn. Tweede in de klasse werden Melvin de Groot en Anthony Mak van Waay, gevolgd door Paul en Eva Harkema.

Het dieselklassement werd gewonnen door de vader en zoon-combinatie van Luc en Max Braams. Met hun BMW 123d bleven zij hiermee Frank Wilschut en Richard Verburg voor. Lev Fridman en Wesley Caransa finishten met hun BMW 120d als derde.

tekst: AB Radio