Zwanenburg – Een auto is in de nacht van woensdag op donderdag gecrasht op de A9 vlak voor het knooppunt Rotterpolderplein. De wagen is van de A9 afgeschoten en hangt naast de snelweg in het gras. Na de crash zijn de inzittenden van de wagen er vandoor gegaan. Duikers van de brandweer hebben in de sloot bij het weiland naast de A9 aan de Kromme Spieringweg gezocht. Agenten in kogelvrije vesten en een politiehelikopter hebben in de weide omgeving naar de inzittenden gezocht.

Een van de inzittenden is op de Midswaard in Zwanenburg aangetroffen. De man is op de Mindswaard aan zijn verwondingen geholpen en later overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is een groot onderzoek gestart. Een aantal rijstroken van de A9 is afgesloten en een speurhond heeft het weiland afgezocht. Het is nog onbekend wat de mannen hebben gedaan maar volgens een agent waren ze vuurwapengevaarlijk.