Haarlem – De hulpdiensten kwamen vrijdagochtend massaal in actie nadat er een auto in het water was gevonden. Rond achter uur kwam de melding binnen dat er een wagen in het water zou liggen aan de Spaarndamseweg in Haarlem Noord. Brandweer, politie, ambulance en zelfs het traumateam uit Amsterdam werden opgeroepen om assistentie te verlenen.

Duikers van de brandweer zijn het water in gegaan maar naar een uitgebreide controle bleek het voertuig leeg te zijn. Nadat men er zeker van was dat er niemand inzat is het traumateam gecanceld en konden de hulpdiensten weer terug keren.

Een bergingsbedrijf is later op de ochtend naar de Spaarndamseweg gekomen om het voertuig uit het water te halen. Een van de medewerkers is het water in gegaan zodat de wagen met behulp van een kraan geborgen kon worden. De Volkswagen Polo die in het water lag blijkt grotendeels gestript te zijn. De kentekenplaten zijn eraf gehaald en het dashboard lag los in de auto. De politie zal onderzoek doen om te achterhalen waar de wagen vandaan komt.