Zaandam – Bij het voormalige distributiecentrum van Albert Heijn op de Vredeweg in Zaandam is zaterdag rond 13.00 uur een zeer grote brand uitgebroken. Een man werd aangehouden op verdenking van brandstichting.

Bij de brand komt veel rook vrij, die aanvankelijk langzaam richting Assendelft trok. Later draaide de wind, waardoor de rook in de richting van het centrum van Zaandam trok. In het voormalige distributiecentrum zijn tegenwoordig verschillende kleine bedrijfjes gevestigd. Voor zover bekend liggen er geen gevaarlijke gevaarlijke stoffen in het pand opgeslagen. De brandweer verricht voortdurend metingen of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Uiteindelijk meldde de brandweer dat er geen asbest vrijkomt bij de brand. De gemeente Zaandam adviseerde aan het eind van de middag wel om ramen en deuren gesloten te houden.

Bron tekst: RTV-NH