Haarlem – Een felle brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een auto volledig verwoest. De brandende auto werd even na half twee ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. De wagen stond op het parkeerterrein bij voetbalvereniging De Brug aan de Oudeweg in de Haarlemse Waarderpolder geparkeerd. Doordat de vlammen hoog uit de wagen sloegen werd even gevreesd dat de bossage achter de wagen ook vlam zouden vatten.

De brandweer heeft het vuur eerst met een hogedrukstraal water geblust en het afgemaakt met schuim. De oorzaak van de brand is nog onbekend maar doordat het vuur niet in het motorgedeelte van de wagen is ontstaan gaat het vermoedelijk om brandstichting. De politie zal de wagen laten afslepen en een onderzoek instellen naar de exacte toedracht van de brand.

De afgelopen weken zijn er regelmatig autobranden in Haarlem waarbij het vaak om brandstichting gaat.