Haarlem – Vanmorgen opende staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) het Multi Disciplinair Centrum Kindermishandeling Zuid Kennemerland, in de Gravenzaal in Haarlem.

De start van deze nieuwe multidisciplinaire manier van werken betekent een doorbraak in de aanpak van kindermishandeling in Nederland.

Bij deze gelegenheid zal de staatssecretaris aandacht besteden aan het nieuwe Actieplan Aanpak Kindermishandeling: Kinderen in Veilige Handen dat zij dezelfde week aanbiedt aan de Tweede Kamer samen met haar collega’s minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie.

Het actieplan beschrijft hoe het kabinet – samen met onder andere gemeenten, provincies, medici, hulpverleners, politie en justitie – werkt aan het voorkomen, signaleren, stoppen en beperken van de schade van kindermishandeling.

Met een druk op de knop werd het centrum officieel in gebruik genomen.