Driehuis – Op begaafplaats Westerveld in Driehuis hebben familie, vrienden en bekenden vanmiddag afscheid genomen van Gregory Halman.

De dienst werd geleid door dominee Keith Louis. Hij deed dat in het Engels zodat ook de Amerikaanse gasten, onder meer van Halmans club Seattle Mariners, alles konden volgen.

De 24-jarige Halman kwam maandag om door een steekpartij in Rotterdam. Zijn 22-jarige broer Jason zit hiervoor vast. Volgens zijn advocaat is de verdachte in de war en kan hij geen verklaring voor zijn daad geven. Zijn dood zorgde voor een grote schok in de Nederlandse honkbalwereld. Hun moeder sprak op de begrafenis en probeerde uit te leggen dat het niet goed ging met haar jongste zoon.

Halman honkbalde bij de Seattle Mariners in de Amerikaanse Major League Baseball. Voorzitter Bob Bergkamp van de KNBSB noemde hem een ambassadeur voor het honkbal en een voorbeeld voor alle Nederlandse kinderen.
Ook vader Eddy Halman en Gregory’s zus, basketbalinternational Naomi Halman, spraken tijdens de uitvaartdienst.

De condoleancebijeenkomst voor Halman in Haarlem werd zondag nog druk bezocht. Honderden mensen stonden in de rij bij de Kinheimsporthal om afscheid te nemen van Halman, die helemaal in honkbalstijl lag opgebaard. De kist stond op een grasveldje in een slagkooi met honkbalknuppels er omheen. Halman lag in een open kist in zijn honkbaltenue.

Tekst: RTV-NH