Beverwijk – Bij een verkeersongeval op de A9 zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier zwaar gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde rond tien voor twee toen een auto bij de afrit naar de A22 richting IJmuiden door nog onbekende oorzaak van de weg raakte, enkele meter naar beneden viel en uiteindelijk tegen een boom klapte en tot stilstand kwam.

Van de vijf inzittenden zaten er na het ongeval vier bekneld. Naast diverse politie, ambulance en brandweereenheden werd het traumateam uit Amsterdam en uit Rotterdam opgeroepen. De traumahelikopter uit Rotterdam heeft uiteindelijk enkele rondjes boven het ongeval gevlogen om een geschikte landingsplek te zoeken maar is uiteindelijk zonder te landen terug gevlogen.

Pas na ongeveer twee uur kon de brandweer de laatste beknelde persoon uit het voertuig bevrijden. De gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere verzorging.

Door het ongeval was de A9 richting Wijkertunnel lange tijd afgesloten. Verkeer kon via de vluchtstrook over de A22 richting Velsertunnel.