Haarlem – Bij een verkeersongeval op de A200 zijn zondag in alle vroegte twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde even voor vijf uur op de Amsterdamsevaart bij de nieuwe Fly-Over naar de Waarderpolder. Door nog onbekende oorzaak knalde een automobilist met zijn wagen tegen een pijlwagen die het verkeer bij de fly-over naar een baan leidt.

Hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, kwamen massaal naar de plaats van het ongeval. Dit omdat de eerste melding was dat het voertuig in het water terecht was gekomen, wat gelukkig niet het geval was. Beide inzittenden zijn na behandeling ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse (VOA) van de politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Vanwege het ongeval was de rijbaan richting het centrum tijdelijk afgesloten voor het verkeer, automobilisten moesten via de Waarderpolder omrijden.