Zwanenburg – Bij een ernstig verkeersongeval in Zwanenburg is maandagmorgen een 32-jarige fietser uit Amsterdam gewond geraakt. De man reed rond half acht met zijn ligfiets over de Lijnderdijk in Zwanenburg toen hij vlak voorbij de Raasdorperweg met zijn ligfiets onder een vrachtwagen,welke werd bestuurd door een 45-jarige man uit Lijnden, terecht kwam. De Lijnderdijk was ten tijde van het ongeval spiegelglad.

Hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. De vrachtwagen is iets omhoog getild waarna de ligfiets onder de vrachtwagen vandaag is gereden. Het slachtoffer kon toen uit zijn voertuig worden bevrijdt. Na de eerste behandeling ter plaatse is het slachtoffer met spoed naar het VU ziekenhuis in Amsterdam overgebracht.

De Lijnderdijk was door het ongeval lange tijd afgesloten voor het verkeer. De verkeersongevallenanalyse (VOA) zal een uitgebreid sporenonderzoek doen om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.