Zandvoort – Een 85-jarige vrouw uit Zandvoort in een scootmobiel is maandagmiddag ernstig gewond geraakt na een ongeval. Omstreeks kwart voor een stak de vrouw over bij het zebrapad op het Badhuisplein in Zandvoort. Een 79-jarige automobiliste uit Aerdenhout kon niet meer optijd remmen en is vol tegen het wagentje aangereden. De auto kwam enkele meters verder tot stilstand.

Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Rotterdam, kwamen ter plaatse om medische assistentie te verlenen. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is ze met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de Strandweg bij het Badhuisplein lange tijd gestremd voor het verkeer. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.