Hoofddorp – Meneer Jansen uit Hoofddorp schrok in de nacht van donderdag op vrijdag wakker van een harde klap. Even was hij bang dat er iets met zijn auto was die voor de deur stond geparkeerd maar toen hij na buiten keek bleek daar niets mee aan de hand te zijn. Wel stond er een wagen in zijn voordeur geparkeerd.

Een automobilist was omstreeks half vier met zijn wagen de woning van meneer Jansen aan de Haya van Somerensingel in Hoofddorp binnen gereden. Na het ongeval is de bestuurder er vandoor gegaan. Omstanders die het ongeval hebben zien gebeuren hebben direct de hulpdiensten gealarmeerd die gelijk ter plaatse kwamen.

Vanwege een grote scheur in de muur van de woning heeft de brandweer besloten de woning te stutten voordat de wagen eruit kon worden getrokken. De bestuurder van de wagen, een 36 jarige Hoofddorper, was ondertussen elders in de wijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Toen de auto uit de woning was getrokken bleek er inderdaad forse schade te zijn ontstaan. In de loop van de dag zal worden bekeken hoe ernstig de schade exact is en welke maatregelen er zullen moeten worden getroffen.