Haarlem – Het bedrijf Teva Pharmachemie aan de Busweg in Haarlem is dinsdagmiddag tijdelijk ontruimd geweest na de vondst van een verdacht pakketje. Rond tien voor een lag er een pakket bij het bedrijf waarvan men niet wist waar hij vandaan kwam. Volgens het protocol is er toen direct alarm geslagen.

Brandweer en politie kwamen ter plaatse en het aanwezige personeel werd naar buiten geloodst. Medewerkers werden naar buiten geëvacueerd, van paniek was geen sprake en sommige dachten zelfs dat het om een oefening ging. Het personeel werd eerst opgevangen in de parkeergarage van de Ikea en later elders in een restaurant. De Oudeweg en Busweg zijn afgesloten voor het verkeer.

Na een inspectie van het verdachte pakketje bleek al snel dat er geen gevaar was. In de doos bleek een toner vooreen kopieermachine te zitten. De wegen konden weer worden vrijgegeven voor het verkeer en het personeel keerde weer terug naar binnen.