Bloemendaal – Boomverzorger Nico zal zich deze maandag lang blijven herinneren. De man was een boom in geklommen aan de Johan Verhulstweg in Bloemendaal toen hij iets te grondig te werk was gegaan. De man zat op een tak en durfde de draai naar achter niet meer te maken en kon zich niet zelfstandig naar achteren werken. De brandweer werd rond 13.00 uur ingeschakeld om hem uit zijn benarde positie te bevrijden.

Aangezien de hoogwerker niet in de tuin van de woning paste bedachten de brandweermannen een plan om de tuinman naar beneden te halen. Een tuigje werd van de kazerne in Haarlem opgehaald en een van de brandweermannen klom naar boven om Nico te redden. Na de nodige aanwijzingen zat de man gezekerd en toen durfde hij de draai wel te maken. Hij klom terug naar de stam en kon toen langzaam naar beneden abseilen. De tuinman was niet van plan zijn werk voor vandaag te staken en zou gewoon weer doorgaan.