Heerhugowaard – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezocht dinsdagochtend 17 januari het muziekproject Klasse! op basisschool Sint Joseph in Heerhugowaard. Klasse! is een initiatief van het lokale muziek- en kunsteducatiecentrum Cool Kunst en Cultuur. Het maakt deel uit van het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Medio november 2011 is Klasse! gestart als samenwerkingsverband tussen Cool, zes muziekverenigingen en drie basisscholen in Heerhugowaard en Langedijk. Doel is om kinderen op school kennis te laten maken met muziek. Muziekdocenten van Cool geven muziekles en vrijwillige leden van de muziekverenigingen helpen hierbij. Ruim 100 leerlingen kunnen zo groepsgewijs kennismaken met verschillende instrumenten. De instrumenten zijn door het Cool Preludefonds en de muziekverenigingen ingezameld. In mei worden de muzieklessen afgesloten met een concert in de schouwburg.