Haarlem – De brandweer moest woensdagavond uitrukken voor een brandmelding in een zorgcentrum. Even voor half elf kwam de melding binnen dat er brand zou woeden in een appartement in zorgcentrum Sint Jacob in de Hout aan de Zuiderhoutlaan in Haarlem.

Al vrij snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand en werden er diverse brandweer, ambulance en politie-eenheden naar het zorgcentrum gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek al vrij snel dat een aangebrande tosti de oorzaak van brand was. De tosti heeft voor veel rookontwikkeling op de bovenste etage gezorgd.

De situatie was vrij snel onder controle en de bewoner van de kamer is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht in verband met rookinhalatie. Een aantal bewoners van de bovenste etage heeft tijdelijk hun woning moeten verlaten in verband met de rook.

De Zuiderhoutlaan was door het incident tijdelijk afgesloten. Doordat ook de Herenweg is afgesloten zorgde dit voor de nodige overlast.