Haarlem – De archeologische dienst doet momenteel opgravingen op de Botermarkt in Haarlem. In een groot gat tegenover V&D zijn enkele menselijke resten gevonden welke momenteel met uiterste precisie worden opgegraven. Op de Botermarkt komen grote afvalbakken te staan en daarom wordt er vooraf goed gekeken wat er precies in de grond te vinden is.

In 1576 is er een kerk verloren gegaan bij de grote Haarlemse stadsbrand, de kerk is na de brand gesloopt maar de resten zijn in de grond gebleven. De skeletten die nu worden opgegraven dateren dan ook van 1576 of eerder maar dat kan ook zo’n 200 jaar eerder zijn aldus archeoloog Jochem Koopman van het archeologisch adviesbureau uit Leiden.

Winkelend publiek blijft even bij de hekken hangen om te kijken wat er zich precies in het gat afspeelt. Bij het zien van de schedels schrikken sommige toch wat op. De menselijke resten zullen elders uitgebreider worden bekeken. Wanneer de archeologen precies klaar zijn met hun werk is nog onbekend.