Haarlem – In 2012 bestaat het Doelengebouw 450 jaar. Bibliotheek Haarlem en omstreken besteedt aandacht aan dit unieke jubileum door het spaarplaatjes album “SPAAR HAARLEM” te lanceren.

Het album is een spaarplaatjesboek geïnspireerd op de oude Verkade- en Drostealbums met Haarlemse monumentale verhalen als onderwerp. Van blauwe tram tot poppentheater La Condola, van Doelengebouw tot kermis in Haarlem. Dertig pure Haarlemse mythen en merkwaardigheden van de stad verbeeld in 200 spaarplaatjes!

30 portretten die in 2011 door Nieuwe Gracht Producties op de Haarlemse Faammuur in Bibliotheek Centrum zijn vervaardigd vormen de rode draad bij de Haarlemse onderwerpen. De spaarplaatjes bestaan uit illustraties, foto’s en niet eerder gepubliceerde historische afbeeldingen.

Het album is deze zondag in de bibliotheek van Haarlem in ontvangst genomen door Burgemeester Bernt Schneiders. Nadat hij het eerste boek in ontvangst heeft genomen werd het eerste plaatje in het boek geplakt.