Santpoort-Noord In een pand aan de Hoofdstraat werd woensdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar had het pand verhuurd en werd ineens geconfronteerd met de kwekerij in zijn pand en meerdere personen die aanwezig waren. De personen gingen er vandoor.

De eigenaar heeft hierop direct de politie gebeld. Agenten hebben een zoekslag in de omgeving uitgevoerd en zagen in de buurt van het Burgemeester Weertsplantsoen een man rennen die aan het opgegeven signalement voldeed. De 53-jarige Haarlemmer is aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

De kwekerij bleek te bestaan uit 150 planten en bijbehorende apparatuur. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Er wordt onderzocht of er sprake was van diefstal van stroom. De politie onderzoekt de zaak verder.