Haarlem – Een geparkeerde auto is woensdagavond grotendeels verwoest geraakt door een brand. Rond 20.15 uur kwam de melding bij de brandweer binnen dat er in de Bakkerstraat in Haarlem wederom een auto in de brand stond. Een voorbijganger merkte de beginnende autobrand op en waarschuwde de hulpdiensten.

Ondertussen werd er door twee buurtbewoners een poging gedaan om de brand te blussen. Met enkele emmers water wist men de vlammen te doven waardoor grotere schade kon worden voorkomen. De brandweer heeft bij aankomst de auto gecontroleerd. De politie heeft de auto laten wegslepen en zal een onderzoek instellen.

Een getuige heeft de politie laten weten dat hij een verdacht persoon heeft zien wegrennen in de richting van de Rustenburgerlaan. Het signalement van de verdachte is een man van ongeveer 1,75m en hij droeg een grijze jas. De politie wil graag weten wie deze man is en is op zoek naar getuigen.

Mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben rond het tijdstip van de brand worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844. Heeft u informatie, maar blijft u liever anoniem? Dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000.