Santpoort-Noord – Uit sieradenwinkel Yvonne Koedijker in de Anemonenstraat in Santpoort-Noord zijn donderdagochtend rond ongeveer 10.00 uur vijf gouden armbanden gestolen. De drie daders maakte voor in totaal 1500 euro aan sieraden buit. Volgens eigenaresse Yvonne Koedijker waren de daders vermoedelijk van Oost-Europese afkomst.

De diefstal vond plaats toen Koedijker en haar man werden afgeleid door de drie daders. ,,Ik kwam net bij de winkel aan nadat ik boodschappen had gedaan. Voor de deur vroeg een oudere man of ik een euro kon wisselen voor de telefooncel.”

,,Intussen waren een vrouw en een man van een jaar of 25 binnen bij de goudkast. Mijn man was ze aan het helpen. Toen heeft de jongen waarschijnlijk de armbanden in zijn mouw geschoven, terwijl mijn man niets in de gaten had.”

De politie is nog op zoek naar de daders.

Tekst: IJmuiden Courant