Haarlem – De brandweer is woensdagmorgen met spoed naar Haarlem-Noord uitgerukt voor een brand. De melding kwam binnen dat er brand zou woeden in een woning aan de Balistraat. Via de Lombokstraat kon uiteindelijk een slot van een hek worden doorgeknipt waarna de brand kon worden bereikt aan de achterkant van de Balistraat. De deur van de Gym Haarlem, welke tussen de Balistraat en de Albert Heijn aan het Soendaplein ligt gelegen, stond in de brand.

Met een straal water werd het vuur geblust. De deur van de Gym Haarlem werd geforceerd waarna het pand van binnen kon worden gecontroleerd op eventuele doorslag van de brand. Dit bleek gelukkig niet het geval maar wel stond het pand vol met rook. Met behulp van een overdrukventilator werd de overtollige rook uit het pand geblazen. De oorzaak van de brand is nog onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.