Haarlem – Ondanks het speciale autobrandenteam van de Politie Kennemerland zijn er in de nacht van vrijdag op zaterdag wederom een aantal auto’s in vlammen opgegaan. Rond half drie werd de brandweer gealarmeerd dat er een voertuig in de brand zou staan in de Frans Halsstraat in Haarlem Noord. Bij aankomst van de brandweer was de brand al overgeslagen op een tweede auto en sloegen de vlammen metershoog de lucht in. Een auto die aan de andere kant van de wagen stond was ook reeds begonnen met branden.

De brandweer heeft het vuur in de drie voertuigen geblust. De brand is in de middelste wagen, een Audi, begonnen. De politie zal dit voertuig in beslag nemen en een speciaal forensisch team zal er zaterdag onderzoek op verrichten. De twee andere voertuigen welke ook in de brand hebben gestaan zullen ook door een bergingsbedrijf worden opgehaald. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.