Santpoort-Zuid – Twee personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een ongeluk op de Brederoodseweg in Santpoort-Zuid.

De bestelbus waarin de twee – een 20-jarige Heemskerker en een 19-jarige Amsterdammer – zaten botste rond 03.30 uur eerst tegen een geparkeerde auto en tegen een vouwwagen, om te eindigen tegen een boom. In eerste instantie zaten er vijf personen in het voertuig. Toen één van hen niet lekker werd is de auto gestopt en stapten drie inzittenden uit. Hierna reden de 19-jarige Amsterdammer en de 20-jarige Heemskerker verder.

De Heemskerker raakte zwaargewond en was in shock door het bloedverlies. Hij moest door de brandweer uit de auto worden gehaald en is naar een ziekenhuis vervoerd voor behandeling van zijn verwondingen. De Amsterdammer is naar een ziekenhuis vervoerd voor controle. Zijn letsel is onbekend.

Door de klap raakte de wagen zwaar beschadigd. De weg lag bezaaid met glas en onderdelen. Een andere auto raakte ook beschadigd door de rondvliegende onderdelen.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De politie onderzoekt wie er gereden heeft en er is bloed afgenomen van de betrokkenen om te onderzoeken of er sprake was van alcoholmisbruik.