Amsterdam – Een bewoner van een woning aan de Osdorper Ban is in de nacht van woensdag op donderdag rond 00.45 uur gewond geraakt bij een brand. Door onbekende oorzaak brak er brand uit in de keuken. De brandweer heeft het vuur geblust. De bewoner is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van die verwonding is niets bekendgemaakt. De woning heeft aanzienlijke schade opgelopen bij de brand.

De hond van de man is bij de brand ook gewond geraakt. De dierenambulance rukte uit om zich over het huisdier te ontfermen. De brandweer rukte met groot materieel uit voor de brand, omdat het vuur woedde op de zesde verdieping van een appartementencomplex. De betrekkelijk kleine keukenbrand was snel geblust. Hoewel de gang volstond met rook, hoefde voor zover bekend niemand te worden geëvacueerd.

(tekst RTV-NH)