Beverwijk – Voor de zoveelste keer in korte tijd is het gebouw van de Rabobank in Beverwijk opnieuw ontruimd vanwege een vreemde lucht. Rond 10 uur roken de medewerkers van het kantoor aan het Stationsplein opnieuw een soort acetonlucht waarna de brandweer werd gealarmeerd en het kantoor ontruimd.

In de afgelopen maanden is het kantoor regelmatig gesloten vanwege de ‘vreemde lucht’. In tegenstelling tot eerdere keren hoefde er dit keer niemand naar het ziekenhuis. Na de vorige keer is het kantoor een aantal dagen gesloten geweest maar is er na onderzoek niets aangetroffen waarna het weer open ging. De brandweer zal dit keer opnieuw metingen in het gebouw gaan verrichten.

Update:

De oorzaak van de vreemde lucht is nu mogelijk gevonden. Een sifon (zwanenhals) in het luchtbehandelingssyteem bleek droog te staan. Nadat deze was gevuld werd de lucht in de Rabobank met de minuut beter. Voor de medewerkers van de Rabobank is het te hopen dat de oorzaak van alle problemen nu eindelijk is gevonden.