Haarlem – De hulpdiensten zijn donderdagmiddag massaal uitgerukt na een mogelijke gaslekkage in Haarlem. Rond tien voor half een kwam de melding binnen dat er een hard sissend geluid te horen was en enkele tegels omhoog kwamen in de Iordenstraat in Haarlem.

Vanwege een mogelijk gaslekkage hebben de hulpdiensten vrij snel groots opgeschaald en zijn enkele woningen ontruimd. Een groot stuk van de straat werd afgezet. Het sissende geluid was na een tijdje gestopt waarna brandweermannen op onderzoek uitgingen. De straat is open gegraven en als vrij snel kwam men tot de conclusie dat het niet om een gaslekkage ging. Een grote buis voor een dataleiding was onder luchtdruk gezet waarna er een breuk in de buis is ontstaan.

De massaal opgetrommelde hulpdiensten konden weer terugkeren en de bewoners konden weer terug in hun woning.