Haarlem – De bewoners van een woning aan de Paul Krugerkade in Haarlem en de buren ervan zullen de komende nacht elders moeten doorbrengen. Een grote schoorsteen op het dak van de woning staat dermate op instorten dat een ambtenaar van Bouw en Woningtoezicht het onverantwoord vind dat ze in hun woning blijven.

De schoorsteen was deze week wat schever komen te staan en de verhuurder van het pand had zaterdagochtend ingepland om hem te verwijderen. Maar omdat de schoorsteen vrijdagavond opeens dermate scheef was komen te staan is de brandweer ingeschakeld ter assistentie om de boel te inspecteren. De ambtenaar van Bouw en Woningtoezicht besloot dus daarop dat het onverantwoord is om er te blijven omdat de schoorsteen door het dak het huis in kan vallen. De bewoners van enkele andere woningen mogen, tot de schoorsteen is verwijderd, tijdelijk niet in hun tuin komen.