Spaarnwoude – Na een lange periode in de winter in de stal, verlangen de koeien weer naar de wei. Op het moment dat zij weer naar buiten mogen zijn zij uitbundig en lijken wel te gaan dansen. Een leuk gezicht waar veel mensen op af komen. Ook in Spaarnwoude was het mogelijk om dit bijzondere gebeuren bij te wonen.

Vanwege de veengrond in de Verenigde Binnenpolder worden de koeien op melkveehouderij de Ettingen aan de Oudenotweg in Spaarnwoude pas later los gelaten. Ongeveer 350 mensen waren op zaterdag 29 april getuige van de vrolijk springende koeien.

Ook elders in het land blijkt dit een evenement te zijn wat veel mensen trekt. Toch hadden de koeien het wat moeilijk door het natte weiland. De regen van de dagen ervoor had voor plassen op het veld gezorgd. Desondanks waren de koeien in staat om leuke sprongen te maken.

Op de Ettingen waren nog allerlei activiteiten georganiseerd. Men kon pony rijden, er waren konijnen, kippen en kalfjes. Bovendien was het mogelijk om biologisch zuivel te proeven. Ook was er een wijnproeverij.

De organisatie van een en ander was in handen van ONS Spaarnwoude, een vereniging van bedrijven in Spaarnwoude en omgeving.