Vijfhuizen – Een vrachtwagenchauffeur heeft dinsdagochtend veel geluk gehad na een verkeersongeval. De man wilde op de Schipholweg een stilstaande wagen op de weg inhalen toen hij met een wiel in de berm raakte. Ondanks dat de man heel langzaam reed kon hij niet voorkomen dat zijn wagen verder de berm in gleed en tegen een boom tot stilstand kwam.

De cabine van de vrachtwagen raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. De chauffeur kwam er met relatief lichte verwondingen vanaf. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de snijwonden van het glas van het voorraam te behandelen maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Gezien het gewicht van de wagen zijn een aantal bergingswagens opgeroepen om hem uit de greppel te halen, dit bleek echter niet zo’n hele makkelijke klus. De wagen was na drie uur nog niet geborgen waarna een telekraan is opgeroepen om de klus te klaren. Ondertussen was de Schipholweg (N232) afgesloten tussen de Drie Merenweg en Boesingheliede.