Haarlem – In de nacht van zondag op maandag is Haarlem opnieuw opgeschrikt door autobranden. Dit keer werd er rond tien over half twee een autobrand ontdekt in de Vooruitgangstraat in Haarlem. Een geparkeerde BMW stond in de brand en bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog uit het voertuig. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie heeft het voertuig in beslag genomen voor technisch onderzoek om de oorzaak van de brand te kunnen achterhalen.

Zo’n 50 minuten na de autobrand in de Vooruitgangstraat was het nu raak in de Cor Witschgestraat in Parkwijk. Een geparkeerde wagen stond, net zoals de eerdere auto deze avond, aan de achterkant van de wagen in de brand. Doordat het vuur in een vroeg stadium is ontdekt is de schade vooral beperkt gebleven tot het wiel en de bumper. Gezien de plaats van de brand gaat het vermoedelijk om brandstichting. Ook deze wagen zal door de politie worden versleept voor technisch onderzoek om eventuele sporen veilig te stellen.