Overveen – Een 38 jarige Amsterdammer is in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Overveen. Rond middernacht reed een 30 jarige Haarlemmer op de Brouwerskolkweg vanaf de richting van de Zeeweg richting Haarlem toen hij op een gegeven moment van de weg raakte, tegen een boom kapte en tegen een boom daarna tot stilstand kwam.

Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, werden gealarmeerd om assistentie te verlenen. De bestuurder kon zelfstandig zijn auto verlaten waarna hij naast de wagen gestabiliseerd waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De Amsterdammer op de bijrijdersplaats heeft het ongeval helaas niet overleeft en is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan om de toedracht van het ongeval te achterhalen. De Brouwerskolkweg was door het ongeval tijdelijk afgesloten tussen de Zeeweg en de Duinlustweg.