Haarlem – Na de zoveelste autobrand in Haarlem is er nu een man aangehouden die mogelijk betrokken is bij de laatste autobrand. Rond 1 uur kwam de melding binnen dat er brand zou woeden in een auto die geparkeerd stond in de Professor Donderslaan in Schalkwijk.

Brandweer en politie kwamen ter plaatse. De brandweer heeft het vuur, welke bij het achterwiel van de auto was aangestoken, geblust. Diverse politie-eenheden zijn direct een zoekactie naar de mogelijke dader gestart. Agenten hebben op de Azielaan, voor het winkelcentrum, een man aangehouden die mogelijk iets met deze laatste brand te maken heeft. De man is overgebracht naar het bureau en onderzoek moet uitwijzen of hij daadwerkelijk de brandstichter is.

Een bergingsbedrijf heeft het in de brand gestoken voertuig later in de nacht opgehaald en de Forensische Opsporing zal er vrijdag onderzoek op verrichten.