Haarlem – Een vrouw is donderdag aan het einde van de ochtend ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een SUV wagen. Het ongeval gebeurde even voor twaalven op het kruispunt van het Kenaupark met de Nieuwe Gracht. De SUV wagen kwam vanaf de Nieuwe Gracht en heeft de fietsster vermoedelijk over het hoofd gezien. De vrouw op de fiets raakte bij het ongeval zwaar gewond.

Politie en ambulance kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Na de eerste behandeling ter plaatse is het slachtoffer onder motorbegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Onderweg is er een trauma-arts van de lifeliner in de ambulance ingestapt om medische ondersteuning te bieden.

Door het ongeval kon het verkeer ruim een uur lang niet via het Kenaupark de Kinderhuisvest oprijden. Automobilisten en bussen moesten hierdoor omrijden. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om een uitgebreid sporenonderzoek te doen om de toedracht in kaart te brengen.

Een persvoorlichtster van de Politie Kennemerland kon donderdagmiddag nog geen nadere details vrijgeven behalve dat de vrouw zeer ernstig gewond is geraakt.