Haarlem – De harde wind die momenteel over onze regio waait heeft ook al wat schade aangebracht. Op de hoek van de Albert Verweylaan met de Delftlaan zijn twee auto’s beschadigd geraakt door een weggewaaide plaat. De platen laten op de grond maar een harde rukwind heeft ze tegen de auto’s aangeblazen.

Het achterruit van de auto brak hierdoor waardoor er overal in de auto en eromheen glas kwam te liggen. Een andere auto liep een forse deuk op. De eigenaar van de wagen heeft het glas weggeveegd. De gealarmeerde brandweer heeft de platen achter de flat gelegd zodat een nieuwe windstoot ze niet opnieuw omhoog zo blazen.

Een boompje in de Bantamstraat in Haarlem is vrijdagavond het slachtoffer van de harde wind geworden. Het boompje is rond kwart over acht door een harde rukwind omver gewaaid. Twee geparkeerde auto’s liepen door de val schade op.

De brandweer is ter plaatse gekomen om de boom in stukken te zagen en van het voetpad te halen. In de hele regio zijn er al de hele avond diverse stormschade meldingen.