Spaarndam – Bij een verkeersongeval op de A9 is vrijdagavond een auto op zijn kant tegen de vangrail geëindigd. De bestuurder van de auto reed rond kwart over negen over de snelweg richting Amsterdam toen hij ter hoogte van Spaarndam plotseling een vrachtwagen voor zich zag. De man maakte een stuurcorrectie waarna hij tegen de vangrail aanreed, over de kop vloog en de vrachtwagen raakte. De auto kwam uiteindelijk tientallen meters verder op zijn kant tegen de vangrail tot stilstand.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse. Het letsel van de bestuurder lijkt gelukkig mee te vallen, wel is hij voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was er slechts een rijstrook voor het overige verkeer beschikbaar, hierdoor ontstond er een file op de A9. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggehaald, de vrachtwagen kon zelfstandig naar een veiligere locatie rijden. Het wegdek zal in verband met het glas nog worden geveegd.