Zwanenburg – Een medewerker van een bakkerij keek zaterdagochtend raar op toen hij zijn wagen in het water zag liggen. Rond kwart voor zeven werd de wagen in het water aan de Zwanenburgerdijk ontdekt waarop de brandweer werd gealarmeerd.

Al snel bleek dat de auto leeg was en de eigenaar in de tegenover gelegen bakkerij aan het werk was. De wagen stond in een parkeervak geparkeerd en is over de weggereden en toen vlak langs een geparkeerde wagen zo het water in gereden. De wagen stond grotendeels onder water. De brandweer kon al vrij snel worden geannuleerd en een bergingsbedrijf is opgeroepen om het voertuig uit het water te trekken.


Om de wagen niet verder te laten zinken is met een ketting de auto vastgelegd totdat de berger zou arriveren. Vermoedelijk heeft de wagen niet op de handrem gestaan.