Haarlem – De brandweer en imker Pim Lemmers moesten zondagavond in actie komen op het Pretoriaplein in Haarlem-Noord. Sinds gisteren was daar een bijenvolk in een boom gaan zitten. Het volk van zo’n 6000 bijen hing aan een dunne tak en zou eventueel kunnen vallen bij een grote windvlaag.

De brandweer werd erbij gehaald om imker Pim Lemmers naar de tak te helpen. De ladderwagen werd op het plein geparkeerd en een brandweerman kreeg een speciaal bijenpak om, om niet door de beestjes gestoken te worden. Alle takken rondom het volk werden weggehaald waarna de imker het geheel in een bak kon laten zakken.

Nadat de 6000 bijen op de grond waren gezet kwamen nieuwsgierige buurtbewoners naar het volkje kijken. Uit de bak kwam een hoop gezoem. Lemmers neemt het volk mee naar de kinderboerderij in Heemstede waar ze een eigen kast krijgen.