Haarlem – Een woning heeft maandagochtend forse schade opgelopen na een dakbrand. De brand aan de woning aan de Kleverlaan in Haarlem-Noord werd rond tien over half tien ontdekt. Een man was bezig met werkzaamheden toen er brand bij het dak van de buren ontstond. De man liep brandwonden aan beide handen op en is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Al vrij snel werd de brand opgeschaald naar ‘middelbrand’. Een deel van het dak is losgehaald om het vuur goed te kunnen bestrijden. Een deel van de Kleverlaan was door de bluswerkzaamheden afsloten en omdat het bluswater aan de overkant van de Schoterweg vandaan moest komen is ook deze weg tijdelijk, deels, afgesloten geweest. De bewoners waren toen de brand uitbrak niet aanwezig, deze kwamen later thuis en keken toe hoe de brandweer met hun woning bezig was.