Haarlem – Een woningbrand in de Colensostraat in Haarlem heeft in de nacht van dinsdag op woensdag voor schade gezorgd. Buurtbewoners die voorbijliepen zagen rond kwart over een vlammen door het raampje boven de voordeur van de bovenwoning. Hierop alarmeerden ze de hulpdiensten.

De politie trapte de deur in waarna de brand bovenaan de trap duidelijk zichtbaar werd. De brandweer had het vuur snel onder controle waarna de woning kon worden geventileerd met een overdrukventilator. Ten tijde van de brand was er niemand in het pand aanwezig. Omdat onduidelijk is wat de oorzaak van de brand is zal de forensische opsporing van de politie woensdag overdag onderzoek doen om de toedracht van de brand te achterhalen. Een 44-jarige Haarlemmer kwam zich dezelfde nacht melden in het politiebureau. Hij is aangehouden als verdachte en de politie onderzoekt zijn rol in deze brand.