Haarlem – Met enige regelmaat zit er een visser aan de kant van het water van de vijver in het Noordersportpark in Haarlem-Noord. Soms gaat het echter niet helemaal goed met het visdraad en de dobber en breekt het draad af.

Een eend kwam donderdagmiddag met zijn vleugel vast te zitten in achtergelaten visdraad en een dobber op het eilandje in de vijver. De vogel probeerde continu weg te zwemmen maar kwam niet ver door het draad aan zijn vleugel. Duikers van de brandweer werden daarom rond twee uur opgeroepen om de eend uit zijn benarde positie te bevrijden. Twee duikers gingen in het water en haalde de vogel los. Medewerkers van de dierenambulance hebben zich over de eend ontfermd.

De duikers hebben vervolgens ook nog enkele meters visdraad dat was achtergelaten rondom het eilandje weggehaald om eventuele nieuwe gewonde vogels te voorkomen.