Zandvoort – De explosieven opruimingsdienst heeft woensdagavond een pijpbom onschadelijk gemaakt achter het politiebureau in Zandvoort. Diverse hulpdiensten stonden uit voorzorg klaar bij het politiebureau terwijl explosieven opruimingsdienst aan het werk was.

Nadat de bom achter het bureau onschadelijk was gemaakt is hij op het strand van Zandvoort tot ontploffing gebracht. Een voorlichtster van de Politie Kennemerland wilde nog niet vertellen hoe de bom achter het politiebureau is gekomen.

Update Politie Kennemerland:

Drie aanhoudingen: vondst vuurwapen en explosief
ZANDVOORT, 26 september – Aan de Hogeweg werden woensdagmiddag omstreeks 18.45 uur drie verdachten aangehouden: twee mannen uit Haarlem (38 en 43 jaar) en een man uit Zandvoort (37 jaar). Bij hun auto troffen agenten een vuurwapen en een zelfgemaakt explosief aan dat later tot ontploffing werd gebracht door de EOD (Explosieven Opruimingsdienst).

Agenten zagen omstreeks 18.30 uur langs het politiebureau een auto rijden met daarin als inzittende de 38 -jarige man uit Haarlem en de 37-jarige man uit Zandvoort.
Bij de politie waren aanwijzingen binnengekomen dat 38-jarige man uit Haarlem alsmede de 37-jarige man uit Zandvoort verdacht werden van de handel in illegale wapens. De politie nam voorzorgsmaatregelen in acht en nadat de auto was geparkeerd aan de Hogeweg werden drie inzittenden van de auto door agenten met getrokken wapens gesommeerd naar buiten te komen.
Daar werden ze aangehouden, geboeid en vervolgens overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Bij de auto troffen agenten een vuurwapen en een zelfgemaakt explosief (pijpbom) aan. Rond 23.00 uur werd het explosief op het strand van Zandvoort tot ontploffing gebracht.
De drie mannen werden inverzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.