Haarlemmerliede – Na een verkeersongeval op de A9 moest het dak van een busje worden geknipt. Rond tien voor half acht vond er een verkeersongeval plaats in de bocht vlak na de afslag Haarlem-Zuid. Een rood busje kwam op zijn kant op de vluchtstrook tot stilstand, een personenwagen botste tegen de vangrail.

Brandweer, ambulance, politie en Rijkswaterstaat kwamen te plaatse om assistentie te verlenen. Een vrouw die in het rode busje zat kon het voertuig vrij snel verlaten, vanwege mogelijk nekletsel moest het dak van het busje om de man die in de wagen er veilig uit te kunnen halen. Twee personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Een hondje welke in de bus zat kon er veilig worden uitgehaald. De bestuurder van de personenwagen raakte bij het ongeval niet gewond.

Door het ongeval was de A9 vanaf Badhoevedorp richting Beverwijk ter hoogte van het Rotterpolderplein enige tijd helemaal afgesloten voor het verkeer. Later werd de oprit bij Haarlem-Zuid weer vrijgegeven. Volgens Rijkswaterstaat zal de A9 zelf rond kwart voor tien weer helemaal zijn vrijgegeven.

Vermoedelijk heeft het natte, gladde wegdek een rol bij het ongeval gespeeld, het is niet de eerste keer dat er auto’s uit deze bocht glijden.