Heemstede – Bij een verkeersongeval in Heemstede zijn dinsdag aan het einde van de middag twee voertuigen tegen elkaar gebotst. De aanrijding vond rond half zes plaatse op de Herenweg ter hoogte van de Kerklaan bij de rotonde. Een auto remde en de auto erachter kon nog meer optijd stoppen en botste er tegenaan.

Naast politie en ambulance werd ook de brandweer gealarmeerd omdat er mogelijk sprake van een beknelling zou zijn. Gelukkig bleek al snel dat er niemand bekneld zat en heeft de brandweer de rijbaan schoongespoten van de koelvloeistof die uit de auto was komen lekken. De inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken maar niemand hoefde uiteindelijk mee naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was de Herenweg tijdelijk helemaal afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond een lange file van automobilisten die vanuit Haarlem richting Bennebroek wilde rijden. Na ongeveer 20 minuten kon de rijbaan weer worden vrijgegeven. Een bergingsbedrijf zal later in de avond een van de voertuigen op komen halen.