Haarlem – Een auto-inbreker is in de nacht van vrijdag op zaterdag gecrasht met zijn wagen op de Boerhaavelaan in Schalkwijk. Rond kwart voor twee raakte de inbreker de controle over zijn voertuig kwijt en crashte tegen een boom even voorbij de Professor Eijkmanlaan. De politiewagen die hem achtervolgde raakte ook aan de voorkant beschadigd en liep een lekke band op en eindigde even daarvoor op de stoep.

Brandweer, ambulance, politie en zelfs het traumateam uit Amsterdam kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De dief kon uiteindelijk zelfstandig uit het voertuig stappen en werd gefouilleerd door de politie waarna hij naar het ziekenhuis is overgebracht voor verdere behandeling. In de auto werden diverse gestolen kluswerktuigen aangetroffen welke in beslag zijn genomen.

Omdat er een dienstvoertuig van de Politie Kennemerland bij het ongeval is betrokken heeft de verkeersongevallenanalyse (VOA) van Amsterdam onderzoek gedaan en alles exact in kaart gebracht.