Heemstede – Op 1 november kunnen klanten terecht bij het eerste Albert Heijn Pick Up Point in Nederland. Bij het afhaalpunt aan de Cruquiusweg in Heemstede kan men op internet bestelde boodschappen afhalen. Men bestelt minimaal een dag van te voren de boodschappen waarna men naar het Albert Heijn Pick Up Point komt, de code bij het hek invoert waarna men door kan rijden naar de parkeerplaats met het nummer wat op het display stond.

Een medewerker van Albert Heijn heeft ondertussen de bestelling erbij gezocht die deze af komt leveren en eventueel in de auto zetten. Wethouder Pieter van der Stadt van de gemeente Heemstede was woensdagochtend de eerste die gebruik mocht maken van het systeem. Na invoeren van de code reed hij naar parkeerplaats twee waarna hij de boodschappen in de auto kreeg bezorgd.

Bij de perspresentatie waren Jessica Boonstra van Albert Heijn, Sander van der Laan CEO van AH en wethouder Pieter van der Stadt van Heemstede aanwezig. De eerste klanten die gebruik gaan maken van het Pick Up Point ontvangen bij de bestelling een gratis appeltaartje.