Haarlem – Maandagavond was de 8e editie van Rigter! Live. Ruim drie weken geleden gingen de laatste kaarten voor benefietconcert ten bate van KiKa de deur uit. Op het podium stonden vele grote Nederlandse artiesten: Guus Meeuwis, Waylon, Van Dik Hout, GersPardoel, Miss Montreal, Acda en de Munnik, 2Unlimited, De Dijk en Nielson.

De opbrengst wordt besteed aan onderzoek dat gericht is op het voorkomen van infecties bij de behandeling van kinderen met leukemie. Dit type kanker kan een gunstige prognose hebben, maar de infecties die mogelijk optreden bij de behandeling kan bij een verminderde weerstand leiden tot een fatale afloop. Oplossingen hiervoor geven dan ook direct een beter vooruitzicht. Door het belangeloos meewerken van de artiesten, de organisatie en het inzetten van vrijwilligers is de opbrengst maximaal om dit onderzoek te ondersteunen.