Schiphol – Reizigers die donderdagochtend vanaf Schiphol vertrokken keken raar op toen er een heuse ijsbeer door vertrekhal 2 liep. Johan Vlemmix heeft dit jaar meegedaan aan de Tweede Kamer verkiezingen, Vlemmix is een weddenschap met Radio Veronica aangegaan. Het radiostation zou aandacht besteden aan een van de punten van de partij van Vlemmix, die tegen de boringen van Shell in de zee is. Alleen als Vlemmix geen zetel in de Tweede Kamer zou halen moest hij toch naar de Noordpool om daar actie te voeren.

Deze donderdag was het zover en stond Vlemmix in een ijsberenpak in vertrekhal twee. Johan vliegt eerst naar Noorwegen alwaar hij zijn tocht naar de Noordpool vervolgt. Vlemmix geeft aan de tocht niet heel goed te hebben voorbereid maar wel heeft hij een kleine camera met hardstalenbuis mee “Als ik dan wordt opgegeten dan heeft men toch nog de beelden als de ijsbeer de camera uitpoept” aldus Vlemmix. Rond half elf vertrekt het vliegtuig richting Noorwegen.

Veel reizigers die donderdag op Schiphol stonden wilde even met ijsbeer Vlemmix op de foto.